Deși animalele de companiei sunt drăguțe, dorabile și ne fac viața mai frumoasă, ele nu sunt jucării sau ornamente.
Vin la pachet cu responsabilități și cheltuieli (mâncare de calitate ridicată, vitamine sau suplimente alimentare, medicamente și tratamente veterinare, accesorii). Ele nu sunt deloc potrivite pentru a fi făcute cadou!
Motivele sunt următoarele:
1. Un animal înseamnă o mare responsabilitate care se poate întinde pe o perioadă de până la 20 de ani. Nu sunt obiecte.
2. Chiar dacă animalul este cadou (de la tine) pentru copilul tău sau alt membru al familiei, trebuie să fii conștient că tu ești 100% responsabil de patruped. Chiar dacă a adopta un animal este un mod foarte bun de a-i învața pe copii cum să fie responsabili, tot va fi nevoie să intervi și să te ocupi de mare parte de responsabilități (curățenie, plata nevoilor animăluțului).
3. Toți membrii familiei ce vor locui în casă cu animalul de comapniei, trebuie să fie pregătită pentru acesta și să fie de acord cu prezența acestuia pentru a se implica în îngrijirea lui.
4. Trebuie să ai resurse financiare necesare. Dacă optezi pentru un puiuț trebuie luat în considerare faptul că primul an de viață este costisitor din punct de vedere financiar pentru că intervin urmatoarele elemente:
carnet de sănătate (25-50 RON)
prima schema de vaccinare (250-300 RON)
deparazitare interna si externă (100-200 RON)
microcip (50-100 RON)
sterilizare/castrare (200 - 500 RON)
hrană diversificată premium și vitamine/suplimente pentru o creștere armonioasă
accesorii: zgardă, lesa, ham, boluri, jucarii, pătuț, cușcă de transport, litieră, nisip etc.
5. Cel mai bine e să îți alegi animalul singur, nu să îl aleagă alții pentru tine.
În afară de aspectul fizic al câinelui și al spațiului propriu-zis de care dispui, este important să iei in considerare stilul tău de viață, timpul pe care îl poți dedica animalului și nivelul lui de energie.
De multe ori, câinii și pisicile oferiți cadou, ajung să fie abandonați sau neglijați la scurt timp pentru că cei ce i-au primit nu erau pregățiti. Dacă vă doriți un patruped, cel mai bine luați decizia împreună, cu pregătire în prealabil pentru noul membru al familiei.
Iar noi, vă recomandăm cu drag să adoptați un animal, nu să îl cumparați.
Comments