top of page
Caută

Cum să pregătim animalele de companie pentru o situație de urgență?

Actualizată în: 7 mar. 2022




În aceste vremuri volatile este bine să fim pregătiți.

Actele sau procedurile nu se fac instant, fiecare are un timp mai mic sau mai mare de așteptare.


O listă care vă ajută cu tot ce este nevoie în caz de urgență:


1. Pașaportul aferent carnetului de sănătate, pentru câini, dar și pentru pisici, care să conțină o fotografie curentă a animalelor de companie, vârsta, rasa, sexul, culoare, dacă e sterilizat și datele dvs personale. În pașaport veterinarul trece și numărul cipului și vaccinurile administrate.


2. Vaccinuri și deparazitări valabile (mai jos găsiți o listă detaliată).


3. Microcip: faceți o vizită la veterinar, asigurați-vă că cipul este activ și datele sunt actualizate. Și pisicile pot avea cip, însă in România nu există registru de evidență national. Se poate lăsa neînregistrat sau se poate înregistra în RECS (Registrul Electronic al Câinilor cu Stăpân), ca fiind câine.


4. Medalion sau zgardă cu datele de identificare: nume, număr de telefon adresă, care sa fie mereu pe cățel/pisică.

Noi vă recomandăm ca medalioanele și plăcuțele să aibă număr de telefon și acesta să conțină și prefixul țării (+40 pentru România), pentru a putea fi apelate din orice țară.


5. Ham si lesă pentru a putea ține animăluțele în siguranță. Și pisicile pot fi obișnuite să poarte ham și să umble frumos în lesă.


6.Cușcă de transport


7. Hrană uscată pentru 2-3 zile


8. O pătură sau un prosop


9. Botniță. Chiar dacă câinele dvs. Nu este agresiv, poate fi utilă în spații închise sau poate fi cerută de către autorități. Învățați câinele să accepte botnița și achiziționați o botniță care este comodă și îi permite câinelui să respire ușor și să bea apă sau să primească mâncare/recompense.



Hamul pentru pisici poate fi util în perioade în care trebuie să plecăm de acasă și am vrea să avem o măsură de siguranță pe lângă cușca de transport. Hamurile tip vestă sunt foarte comode și riscul ca pisica să iasă din ele este mic. Hamurile tip vestă sunt foarte comode și riscul ca pisica să iasă din ele este mic. Toate hamurile noastre vin cu medalion personalizat și cu lesă asortată. Pe medalion se pot grava, pe lângă nume, unul sau două numere de telefon.


Toate hamurile noastre vin cu medalion personalizat. Pe medalion se pot grava, pe lângă nume, unul sau două numere de telefon


Vaccinuri și deparazitări

Pentru Câini înainte de a părăsi țara cu 24 de ore. 4. Deparazitare externă (efectuată cu cel mult 3 luni înainte), este indicat să aveți disponibilă în caz de nevoie.

Pentru Pisici 1.Polivalentul anual (Jigodie canină, Hepatită infecțioasă, Parvovirus canin, Leptospiroză) 2. Vaccinul antirabic efectuat in utimele 12 luni. 3. Deparazitare internă (efectuată cu cel mult 3 luni înainte), este indicat să aveți la dispoziție pastile de deparazitare internă pentru a fi administrate în caz de nevoie - adică înainte de a părăsi țara cu maximum 24 de ore. 4. Deparazitare externă (efectuată cu cel mult 3 luni înainte) - la fel, este indicat să aveți disponibilă în caz de nevoie.

În ciuda celor mai bune măsuri de precauție, animalele de companie se pot pierde cu usurinta în mijlocul unei evacuari, asigurati-va ca aveti toate mijloacele de a-i recupera: medalion, microcip, fotografie.

53 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page