top of page
Caută

Ce trebuie să știi atunci când scoți câinele la plimbare în spațiu public

Actualizată în: 26 sept. 2022


Câinii sunt animale sociale care au nevoie de activitate fizică, de interacațiune cu alți câini și de exploarea locurilor noi. Prin urmare, este indicat să îi scoateți la plimbare de 3 ori pe zi. Pentru a face plimbarea câinelui în legalitate pe teritoriul României, ai următoarele următoarele obligaţii:


1. Să cureți după câinele tău

Este obligatoriu să ai întotdeauna la tine pungi pentru curăţarea locului în urmă dejecţiilor fiziologice;2. Să nu plimbi câinele în locurile în care este interzis

Este interzis accesul în spaţiile de joacă amenajate pentru copii, în magazine şi pieţe de desfacere a produselor agroalimentare. Accesul cu animalele de companie este în parcuri și alte locații publice este reglementat de Hotărâri de consiliu local, diferă în funcție de fiecare oraș.3. Câinele trebuie să fie mereu în lesă pe spațiul public

Întotdeauna câinele ar trebui să fie în lesă pe stradă și în alte locuri publice, pentru siguranța lui și a celor din jur. Câinii care fac parte din categoria raselor considerate agresive vor purta, obligatoriu, şi botniţă. Câinele poate fi liber doar în parcurile de căței special amenajate și îngrădite.4. Să ai la tine carnetul de sănătate.

La fiecare plimbare trebuie să ai la tine carnetul de sănătate cu vaccinurile și deparazitările la zi. Poliția îți poate solicita acest act al cățelului oricând, iar amenzile date în lipsa acestora sunt destul considerabile (2.000 și 10.000 lei). De asemena, se va verifica și dacă animalul are cip.


813 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comentários


bottom of page