top of page
Caută

Zgarda Clips vs Zgarda Curea

Actualizată în: 2 nov. 2022

Fie că sunt închise cu o clemă sau cu o cataramă, zgarzile pentru câini au două funcții principale: să țină câinele aproape de tine și să ofere informații de identificare care te pot ajuta să gasesti catelul dacă se pierde. Și, nu strica dacă zgarda are un imprimeu special și arată frumos.


Deși sunt în general asemănătoare, zgarzile cu clips si cele cu catarama nu sunt exact același lucru. În funcție de nevoile câinelui tău, trebuie să iei în considerare avantajele și dezavantajele fiecărui model.


Zgarda Clips


Pro

În caz de urgență, puteți îndepărta rapid zgarda. Strângeți părțile laterale ale clemei și zgarda se va deschide.


Acesta poate fi un colac de salvare: atunci când doi câini se joacă, dinții sau maxilarul unui câine se pot prinde de zgarda celuilalt. Câinii se pot agăța de diverse lucruri în zone greu accesibile dacă mergi des la plimbări în natură. Nu se întâmplă des, dar atunci când se întâmplă, consecințele pot fi devastatoare.


Contra

Clipsul se poate rupe cu ușurință sau se poate desprinde, mai ales dacă este uzat. Zgarda se poate deschide într-un moment mai puțin oportun, cum ar fi în oraș, pe o stradă aglomerată. Chiar și clemele metalice de înaltă calitate sunt deteriorate în timp, sub forță și de schimbările de temperatură. Asta înseamnă că acest tip de zgarda nu este întotdeauna o alegere excelentă dacă lesa este direct atașată de zgarda. Noi recomandam clipsurile metalice, in detrimentul celor din plastic, pentru ca se uzeaza mai greu.


Zgarda Curea
Pro


O zgarda cu cataramă metalică se fixează ca o curea. Este o modalitate sigură de a atașa o lesă unui câine. O astfel de zgarda nu se va desprinde accidental niciodata.


Un alt avantaj este materialul mai gros și mai durabil. Zgarzile cu clips sunt de obicei realizate dintr-un material textil, iar zgazrzile tip curea sunt din piele.


Contra


Zgarzile cu cataramă nu se eliberează rapid în caz de urgență, așa cum este detaliat mai sus pentru clipsuri.


De asemenea, sunt mai puțin reglabile, poți lua o zgarda clips atunci când cățelul este cățeluș și îi va potrivi când va crește. Altfel este situația unei zgarzi cu cataramă, care este mult mai puțin reglabila.


O zgarda cu cataramă este o alegere sigură pentru plimbarea în lesă, dresaj sau cățeii obișnuiți să tragă. Cu toate acestea, rețineți că zgarda cu clips este mai sigura în alte circumstanțe. Este important să iei în considerare stilul de viață și activitățile câinelui tău.
293 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page